Pàgines

dimecres, 23 d’agost del 2017

Comentaris sobre l'editorial de Vicent Partal

Quan passa alguna cosa difícil d’entendre, comprendre o interpretar sempre miro que en diu Partal i no em decep mai. Només recordo un moment de desacord en què va trigar més que molts de nosaltres a adonar-se que els Coscubieles o Rabells eren pedres a la sabata de la construcció nacional; per contra els errors meus i precipitacions corregits gràcies al seu mestratge han estat infinits. Avui el seu editorial tracta dels atacs de falsa bandera i nega que tinguem prou arguments com per demostrar que els atemptats de Barcelona i de Cambrils ho siguin. La seva proposta diu que «Si volem ser la societat seriosa que aquests dies hem estat, ara no ens podem permetre el ridícul de fer circular pel·lícules barates en compte de fer investigació a fons» i tot seguit afegeix el llistat d'arguments que ens faria malfiar:

1) L’iman no va ser expulsat després d'haver estat a la presó i d'haver estat rebutjat a Bèlgica.

2) El Govern espanyol va trigar 7 hores a comparèixer.  Zoido, 48.

3) Consta que la Soraya volia utilitzar l'atemptat per fer sortir l'exèrcit a Catalunya.

4) Com és que un grup de joves molt normalitzats, sense que ningú no s'adoni, de sobte tenen un pis franc a Alcanar i infraestructura per moure's per tot el país i comprant materials per fer bombes.


5) Com és que tot això passa a 40 dies mal comptats del referèndum.

6) Com és que els serveis secrets del Marroc no en saben res tot i ser un iman.

7) Perquè l'Estat espanyol no va passar informació vital als Mossos.

8) Recordem que la policia nacional ja va avisar a un grup gihadista que estava vigilat pels Mossos, a l'operació Caront, posant en risc la vida d’algun d'ells. Recordem que el jutge no va ni obrir diligències. 

9) Coneixem la instrumentalització que el Govern central va fer del 11M, atemptats d'Atocha, en un moment en què Rajoy n’era vicepresident.


No hi ha proves fefaents que es tracti d'un atac de falsa bandera, per tant és evident que els que ho defensen per les xarxes són xerraires, però cada un dels 15 arguments que recull Partal dóna per a una investigació difícil, lenta, cara... que tots esperem que s'acabi fent i potser, en un futur proper, surt un altre documental com el de “Cloacas de Interior”.

Responia a Partal fent un paral·lelisme entre l'atemptat, llops i ovelles. Si la intenció d'un monàrquic és que el llop es mengi les ovelles republicanes pot fotre el llop dins del corral, pot deixar la porta oberta, pot a
traure l'atenció del llop cap al corral, o pot no avisar el pastor de l'existència del llop. Totes quatre opcions tenen diferent nivell d'implicació i responsabilitat, només la primera seria l'atac de falsa bandera, però les altres tres són molt greus i hem de votar l'1 d'octubre perquè no ens tornin a passar.

Insisteixo: Gràcies Partal per tant.

2 comentaris:

  1. tot i la prudència del Partal ...les incògnites i les dades al voltant dels fets donen per a pensar i malfiar-se d'un Estat que actua com actua ...més raons per marxar

    ResponElimina
  2. Falta l'afirmació del exministre Margallo"la segunda quincena de agosto pasarán muchas cosas"

    ResponElimina