Pàgines

divendres, 22 de juliol del 2016

Arguments 5: La justícia

Hi ha centenars d'actes jurídics que se'ns han resolt en contra perquè afavorien Catalunya, els catalans o els nostres interessos. És igual l'òrgan judicial que els dirimís: Constitucional, Suprem, Audiències, Consell General, juntes electorals, jutjats socials,... Sentències i més sentències de resultat esbiaixat i a vegades absurd. La justícia espanyola té un nivell d'independència, eficàcia i legalitat indignes de qualsevol escenari democràtic i europeu. Que l’Audiència provincial, en comptes de jutjar de Alfonso, el readmeti, n’és exemple.

És variada la tipologia de les sentències contràries: impostos, tutela de fills, la llengua, temes d’educació, Constitucional, estelades, obres d’art, vot exterior, agressions a patriotes, quotes electorals en els mitjans públics, finançament de les entitats socials... sentències i més sentències on prejudici i catalanofòbia han determinat el resultat. Aquesta setmana tenim la interlocutòria contra Altafaij i la declaració d'Homs al suprem pel 9N.

El fet més greu de la Justícia és l’omissió, no sempre és que la sentència ens vagi en contra, sinó que el cas arriba molt abans al jutge si serveix per atacar el poble català i el seu procés. El cas més flagrant és el tributari, que el 50% de les inspeccions es facin contra el 16% dels catalans és racisme. 
Que només futbolistes del Barça tinguin sentència per delicte fiscal, és més que casualitat. Quants casos de policies espanyols, que han torturat joves per dur estelades o insultat i retingut gent per parlar català, han tingut judici i condemna? Hi ha una infinitat de casos de corrupció que triguen anys a arribar a jutjats (a vegades prescrits), mentre que els casos catalans s'omplen de fiscals especials, guàrdies civils i molt de circ mediàtic. Això són delictes d'estat, o per omissió o per excés i malversació de fons; però qui hauria de jutjar aquest delicte és la mateix justícia, i no ho farà mai.

Paguem molts diners per tenir una justícia independent, eficaç i justa, la necessitem per ser una REPÚBLICA neta i transparent, i ens la mereixem perquè tenim els valors i la consciència per fer-la possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada