Pàgines

dimecres, 18 de novembre del 2015

A voltes amb l'abstenció

La societat catalana està molt mobilitzada i no serà fàcil que qualli una proposta d'abstenció independentista prou massiva com perquè tingui impacte. A les darreres Parlamentàries vam fer un 77'44% de participació, mentre que a les generals del 2011 només hi va participar un 66'82%. Aquesta diferència que es tradueix en més de 600.000 vots és quasi el doble de vots que va tenir la CUP (336.375) el 27S; únic partit que s'absté i fa campanya d'abstenció a les generals. En aquest context uescenari d'abstenció independentista contundent que permeti explicar desconnexions és impossible, mentre que les contraindicacions d'aquesta abstenció podrien ser delicades:
1) Aquesta abstenció podria fer que C's fos la força més votada a Catalunya (l'enquesta del CEO ja els dóna guanyadors a la província de Barcelona). Poca broma.

2) Ajudaria que el vividor de UDC arribi al percentatge mínim de vots per tenir escó al Parlament i suite al Palace. I amb l'historial de corrupció i de deslleialtat del senyor, fa molta mandra.

3) La mateixa abstenció faria que els altres partits unionistes (PPC, ICV i PSC), maquillin els resultats, cosa que els donaria subvencions i poca cosa més perquè el seu prestigi en el context espanyol és molt residual.

La nostra força és el vot. L'independentisme és un moviment cívic, participatiu i democràtic. Vivim de manifestacions immenses, però sobretot del vot. No tenim altra manera de declarar la nostra sobirania i que ens la reconeguin que no sigui guanyant eleccions. Si per l'abstenció independentista, dels desconnectats, guanya l'unionisme, el "procés" s'acabarà en sec. Ho tenen en programa el PP, el PSOE i C's i el poc oxigen que tenim en l'actual escenari autonòmic es pot cremar en mesos. Preparem-nos a viure l'assimilació i la venjança de l'estat espanyol.


No està escrit enlloc que les forces independentistes no puguin guanyar en unes Generals a Catalunya. A les darreres ja va guanyar CiU. Només cal que ens hi posem i fem una campanya que ens exciti, que ens faci creure en nosaltres mateixos una altra vegada.

Evidentment que no és plebiscit. Aquest ja el vam fer el dia 27 de setembre i ens va sortir molt millor que a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada