Pàgines

dimarts, 17 de febrer del 2015

Resposta a Toni Comin

Resposta a l'article: Podem i el sobiranisme del Toni Comin publicat al diari  Ara el 17 de febrer de 2015 
1) Podemos no és un soci fidel, té un discurs poc constant. Massa lligat a tacticisme i càlcul demoscòpic.
2) Podemos potser guanya les eleccions espanyoles, però en no tenir la massiva participació favorable de Catalunya, que si tenia el PSOE amb el PSC, no es farà amb una majoria de govern.
3) Sense un PODEMOS amb majoria de govern, l’escenari espanyol seria de pacte constitucional del PPSOE. El PP suavitzarà maneres i el PSOE s’escorarà a la dreta per acontentar la troica. La proposta de llei contra la  jihad, la successió monàrquica i el frontisme contra Catalunya demostren ja aquest pacte.
4) La ruptura espanyola és impossible, la seva Constitució no permet cap reforma. L’encaix català només serà possible des de la repressió, a un nivell que Generalitat podria gestionar. El camí del no retorn ja és real. La història dubtarà en quin dels onzes de setembre fou, o si fou el 9 de novembre; però el retorn és impossible. Comentar que a Espanya hi ha nivells de catalanofòbia que rallen el racisme i que s’amplifiquen en els media més massius.
5) Ara votarem el 24 de maig a les municipals, és probable que es consolidi la representació sobiranista en els ajuntaments, i aquells ajuntaments que abans del 9N declaraven per al dret a decidir, ara decidiran independència. Potser a Espanya Podemos brilli a les CCAA on es presenti, però a Catalunya la seva representació serà testimonial.
6) Després de les municipals tot fa baixada cap el 27S, serà plebiscitari, guanyarà el sobiranisme i només cal saber si tindrem més vots que l’unionisme per tenir el mandat democràtic i fer la  proclamació d’independència. Amb el ben entès que la unilateralitat ha estat sempre espanyola que s’ha negat una i mil vegades a qualsevol proposta d’encaix des de l’any 2006 que va començar aquest infern. Perdó, des del 1714.
7) Catalunya ara ja sap que no pot refiar-se de cap pacte amb una Espanya, que té el constitucional pel mànec per incomplir-lo.
8) La sortida a l’escocesa fou denegada per un 80% dels parlamentaris. Repeteixo, 80%. Que Podemos insisteixi, allà ells, però no ens deixarem enganyar.

Gràcies Toni, per l’article, la reflexió i la resposta. Ens llegim.

Aviat serem lliures


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada